Актуални новини

Холсим (България) АД изгради модерна обществена сграда за жителите на с.Бели извор

18 август 2017

На 18 август 2017 г. официално беше прерязана лентата на новата многофункционална обществена сграда в центъра на с.Бели извор, изградена със средства на Холсим (България) АД.

На откриването присъстваха кметът на Община Враца, членове на Общинския съвет, депутати, жители на селото и служители на циментовия завод. Тържеството беше открито от Изпълнителния директор на Холсим (България) АД, г-н Тодор Костов. В приветствието си към гостите той не скри вълнението и гордостта си от успешното осъществяване на поредния значим проект в полза на местната общественост.
"Глобална политика на Групата ЛафаржХолсим е да подпомага общините в благоустрояването на регионите, в които се намират предприятията на компанията. За да знаем накъде да насочим усилията си, разчитаме на постоянния диалог с представителите на местната власт. Ние сме част от това общество и е нормално да работим ръка за ръка с публичните институции в негова полза. Стремим се да реализираме проекти с дългосрочен и устойчив характер, от които да могат да се ползват повече хора и които носят осезателна промяна в жизнената среда и благосъстоянието на хората"- заяви той и припомни, че само преди пет години фирмата подари на селото модерен парк с езеро, беседки, детски съоръжения и кътове за отдих.

Г-н Костов връчи Сертификат за дарение и ключа от новата сграда на кмета на Община Враца, г-н Калин Каменов. Общинският кмет благодари сърдечно за значимата инвестиция в обществения и културния живот на с.Бели извор и отправи пожелания към хората от селото да ползват сградата за много хубави поводи и да се грижат за нейното опазване. На свой ред той връчи символичния ключ от сградата на новия й стопанин - кметът на с.Бели извор, г-н Кирил Илиев, който изрази дълбоката си признателност към щедростта и трайния принос на фирмата за облагородяването и развитието на селото. По неговите думи местната икономика е случила на приватизатори в лицето на ЛафаржХолсим, които са превърнали някогашната държавна циментова фабрика в модерен завод от европейски тип.
Водосвет за здраве и благополучие отслужи Негово високопреосвещенство Врачанският митрополит Григорий. Тържеството продължи с обяд в парка на селото, а за настроението на гостите се погрижи видинският ансамбъл "Дунав".

Информация за сградата
Зданието е функционално разпределено в четири зони – администрация, културна дейност, обществено обслужване и битови дейности, като всяка от зоните е с отделен вход.

Сградата включва кабинети на кмета и секретаря, заседателна зала, пощенски клон, здравна служба и кафене, което ще се ползва като пенсионерски клуб.

Най-просторното помещение е салонът за културни изяви и събирания в централната част на сградата с капацитет от 105 места.

Строителните дейности са изпълнени в периода август 2013 - август 2017 г. от фирма "Балканстрой" АД.

Видео от събитието