Холсим България въвежда нова, по-устойчива на дъжд и влага опаковка за цимент CEM II/B-LL 32.5 R

24 Октомври 2016
 

Опаковката SacProtect® e резултат от сътрудничеството между световния лидер в производството на цимент, инертни материали и бетон ЛафаржХолсим и международната група за производство на опаковки и хартия - Монди.

Новата технология, използвана в производството на SacProtect®, увеличава устойчивостта на влага цели 8 пъти повече от тази на стандартната торба. Външният слой на опаковката има водоотблъскваща повърхност и е проектиран да запази висока якост на опън, дори и във влажна среда. Водата се събира на повърхността на опаковката без да се абсорбира, а след това се изпарява за няколко минути. В опаковката SacProtect® продуктът остава защитен, а качеството на цимента се запазва непроменено дори и след 2 часа излагане на дъжд или 12 часа съхранение върху влажна повърхност. Използването на новата опаковка допринася и за поддържането на по-чисти строителни обекти.

Цимент Холсим CEM II / B-LL 32.5 R, 25 кг. в новата опаковка SacProtect® ще бъде пуснат в търговската мрежа в цялата страна седмица преди професионалния празник на строителя – 26 октомври, Димитровден.