Холсим през обектива на Marco Grob и Hiepler, Brunier

 

В чест на 100-годишнината на Холсим портретният фотограф Marco Grob и индустриалните фотографи David Hiepler и Fritz Brunier запечатаха на фотолента служители и производствени площадки на Холсим от всички краища на света. Резултатите от техния труд са събрани в албум, озаглавен "Industrious” (на бълг. “Трудолюбив"). Музеят на изящните изкуства в Берн, Швейцария, съвместно с Холсим, организира изложба на избрани широкоформатни фотографии от проекта.

Музеят на изящните изкуства в Берн си е спечелил известност в цял свят с организирането на фотографски изложби - традиция, която се продължава и с представянето на фотопроекта "Industrious" (на бълг. "Трудолюбив"). Един от най-търсените в света фотографи - швейцарският портретист Marco Grob (http://www.marcogrob.com) и изтъкнатото берлинско дуо фотографи David Hiepler и Fritz Brunier (http://www.hiepler-brunier.de/portfolio) проведоха по поръчка на Холсим една художествена фотографска експедиция в глобалния свят на Холсим. Тяхната мисия беше да изготвят фотопортрети на хора и производствени участъци. Творците имаха пълна свобода в избора на своите обекти.

Резултатът от техния труд е богата колекция от снимки, събрана във фотоалбум. Избрани снимки от фотоалбума ще бъдат подредени в изложба в Музея на изящните изкуства в Берн. В изложбата и във фотоалбума съзнателно е целено да не се правят разграничения между различните региони, страни или работни места. Снимките представят света на Холсим през погледа на творците - уникален, неподправен и многолик.

Изложбата от черно-бели снимки в голям формат ще бъде представена в Музея на изящните изкуства в Берн от 2 март до 6 май 2012 г. Официалното откриване ще се състои на 1 март 2012 г. (четвъртък), от 19:30 ч. в присъствието на творците. След тази дата фотоалбумът ще бъде пуснат за продажба в Музея на изящните изкуства и в книжарниците.

По-късно през годината всеки служител на Холсим ще получи като подарък фотоалбум с всички снимки от проекта "Industrious".