Дейността на ЛафаржХолсим в България ще се оглавява от нов Главен изпълнителен директор

 
Съобщение от Корпоративния отдел по човешки ресурси на Групата

За нас е удоволствие да обявим назначаването на Росен Папазов, понастоящем Главен изпълнителен директор за Южна Африка, на позицията Главен изпълнителен директор за България в сила от 10 септември 2020 г., наследявайки на поста сегашния Главен изпълнителен директор за страната Тодор Костов, който се пенсионира след 22 години стаж в Групата LafargeHolcim. Росен ще бъде подчинен на Хория Адриан, Главен изпълнителен директор за Румъния и Market Head Emerging Europe. Неговият наследник ще бъде обявен скоро.

Росен се присъедини към LafargeHolcim през 2000 г. като "Мениджър бизнес развитие" и оттогава гради солидна и успешна кариера в Групата. В последно време той ръководеше нашата дейност в предизвикателната среда на Южна Африка. Преди това заемаше успешно редица управленски, търговски и маркетингови роли в Азербайджан, България, Румъния и Белгия. Преди да се присъедини към Групата, той е работил за "Артър Андерсен" и Световната банка в Източна Европа. Росен притежава магистърска степен по Финанси от УНСС-София и MBA от Международния институт за развитие на мениджъри (IMD) в Лозана, Швейцария.

Изразяваме дълбоката си признателност към Тодор, който оглавява в качеството на Главен изпълнителен директор нашата дейност в България в продължение на повече от две десетилетия, постигайки през цялото това време неоспорими, солидни и устойчиви резултати. Тодор притежава магистърска степен по Индустриално управление от Университета за национално и световно стопанство в София, придобита през 1987 година.

Със сигурност ще ни липсват професионалната компетентност, топлината и добротата на Тодор, но се радваме, че с назначаването на Росен връщаме в родината един изграден професионалист, натрупал огромен международен опит на разнични ръководни постове. 

 
Пожелаваме много успехи на Росен в новата му роля, както и весело и приятно пенсиониране на Тодор!

Марсел Кобуз                                            
Член на Изпълнителния комитет на Групата за регион Европа и Директор иновации

Фелисиано Гонзалез Муньос
Директор ЧР на Групата