Холсим (България) АД изгради модерна обществена сграда за жителите на с.Бели извор

 

На 18 август 2017 г. официално беше прерязана лентата на новата многофункционална обществена сграда в центъра на с.Бели извор, изградена със средства на Холсим (България) АД.

На откриването присъстваха кметът на Община Враца, членове на Общинския съвет, депутати, жители на селото и служители на циментовия завод. Тържеството беше открито от Изпълнителния директор на Холсим (България) АД, г-н Тодор Костов. В приветствието си към гостите той не скри вълнението и гордостта си от успешното осъществяване на поредния значим проект в полза на местната общественост.
"Глобална политика на Групата ЛафаржХолсим е да подпомага общините в благоустрояването на регионите, в които се намират предприятията на компанията. За да знаем накъде да насочим усилията си, разчитаме на постоянния диалог с представителите на местната власт. Ние сме част от това общество и е нормално да работим ръка за ръка с публичните институции в негова полза. Стремим се да реализираме проекти с дългосрочен и устойчив характер, от които да могат да се ползват повече хора и които носят осезателна промяна в жизнената среда и благосъстоянието на хората"- заяви той и припомни, че само преди пет години фирмата подари на селото модерен парк с езеро, беседки, детски съоръжения и кътове за отдих.

Г-н Костов връчи Сертификат за дарение и ключа от новата сграда на кмета на Община Враца, г-н Калин Каменов. Общинският кмет благодари сърдечно за значимата инвестиция в обществения и културния живот на с.Бели извор и отправи пожелания към хората от селото да ползват сградата за много хубави поводи и да се грижат за нейното опазване. На свой ред той връчи символичния ключ от сградата на новия й стопанин - кметът на с.Бели извор, г-н Кирил Илиев, който изрази дълбоката си признателност към щедростта и трайния принос на фирмата за облагородяването и развитието на селото. По неговите думи местната икономика е случила на приватизатори в лицето на ЛафаржХолсим, които са превърнали някогашната държавна циментова фабрика в модерен завод от европейски тип.
Водосвет за здраве и благополучие отслужи Негово високопреосвещенство Врачанският митрополит Григорий. Тържеството продължи с обяд в парка на селото, а за настроението на гостите се погрижи видинският ансамбъл "Дунав".

Информация за сградата
Зданието е функционално разпределено в четири зони – администрация, културна дейност, обществено обслужване и битови дейности, като всяка от зоните е с отделен вход.

Сградата включва кабинети на кмета и секретаря, заседателна зала, пощенски клон, здравна служба и кафене, което ще се ползва като пенсионерски клуб.

Най-просторното помещение е салонът за културни изяви и събирания в централната част на сградата с капацитет от 105 места.

Строителните дейности са изпълнени в периода август 2013 - август 2017 г. от фирма "Балканстрой" АД.

Видео от събитието