По случай своята 100-годишнина Групата Холсим дарява 5 млн. швейц. франка на Фондация Ърнст Шмидхайни

 

През последните 40 години Фондация "Ърнст Шмидхайни" подпомага провеждането на специални Седмици на икономиката, в рамките на които младите хора в Швейцария получават основни познания по икономика и управление на бизнеса. В чест на своята 100-годишнина Групата Холсим дарява 5 милиона швейцарски франка на Фондацията като признание за нейните и на партньорите й заслуги.

Основен проект на Фондация "Ърнст Шмидхайни" са т.нар. Седмици на икономиката, които се провеждат от 40 години в горния курс на гимназиите в Швейцария, съвместно с търговски палати и индустриални организации. Към момента, над 100 000 ученици от горния курс на гимназиите са участвали в Седмица на икономиката, по време на която са получили практически уроци за функционирането на бизнеса от над 500 мениджъри от сферата на търговията и промишлеността. Учебните програми и симулативните игри по икономика и управление на бизнеса са разработени в тясно сътрудничество с Университета в Сент Гален.

"Младите хора са нашето бъдеще и ключов стълб на швейцарската икономика. Фондация "Ърнст Шмидхайни" има ценна заслуга за това да помага на младите хора в усвояването на икономическите връзки и взаимодействия" - подчертава Ролф Соарон, Председател на Борда на директорите на Холсим. Целта на дарението от 5 милиона франка е да осигури на фондацията допълнителни средства, с които да продължава да изпълнява своите задачи с максимален резултат и в бъдеще. Целта на Фондация "Ърнст Шмидхайни" е да направи съществуващите начини на преподаване по-атрактивни за учениците и преподавателите и да даде на колкото може повече млади хора особено ценните познания за света на бизнеса.

Ето как Томас Шмидхайни описва визията на Фондация "Ърнст Шмидхайни": "Вече 40 години Седмиците на икономиката строят мостове между бизнеса и образованието. Така ще е и в бъдеще. Подаръкът от Групата Холсим ще даде възможност на Фондацията да предостави на колкото се може повече млади хора шанса да получат по време на обучението си в училище един интензивен, практически курс по бизнес.