За нас

Холсим България е част от световния лидер в сферата на строителни материали и иновативните решения за строителството – „Холсим“ Лтд. (Holcim Ltd.) - с предприятия в около 70 държави на всички континенти.

У нас компанията присъства вече над 20 години чрез дъщерните си дружества за производството на цимент, инертни материали и бетон, в които са заети над 400 души.

Като част от тази мащабна, прогресивно развиваща се организация, предприятията на Холсим в България се радват на безпрецедентен достъп до глобални ресурси, научни изследвания и новаторски разработки в областта на най-съвременните технологии за производство на цимент, инертни материали и бетон и допринасят активно за изпълнение на глобалните ангажименти на компанията в сферата на нулевата въглеродност, устойчивото строителство и разумното потребление на ресурси. 

За Холсим

Холсим е световен лидер в иновативните и устойчиви решения за строителството с нетни продажби в размер на 29,2 млрд. швейц.франка за 2022 г. Водени от целта си да изградят напредък за хората и планетата, служителите на компанията - над 60 000 по целия свят изпълняват мисията да декарбонизират строителството, като в същото време подобрят жизнения стандарт на всички хора. Компанията насърчава своите клиенти във всички региони да строят по-добре с по-малко, като им предлага широка гама от нисковъглеродни продукти и решения, от сериите ECOPact и ECOPlanet. С иновативните си системи, от покривите на Elevate до изолацията на PRB, Холсим прави сградите по-устойчиви през целия им жизнен цикъл, като насърчава енергийната ефективност и екологосъобразното им модернизиране. С устойчивостта в основата на стратегията си, Холсим е на път да се превърне в дружество с нулева нетна въглеродност, чийто цели в областта на климата са потвърдени от инициативата „Science Based Targets“ (SBTi). Научете повече за Holcim на www.holcim.com.