"Заедно за обществото" в София и Пловдив

 

Ден на доброволен труд в Холсим Кариерни материали София и Холсим Кариерни материали Пловдив

Заедно за обществото

Доброволците от Холсим Кариерни материали Пловдив

По случай 100-годишнината на Холсим служителите на компанията по целия свят ще дарят един ден доброволен труд в полза на обществото.

В синхрон с дълготрайните си ангажименти за устойчиво развитие и подобряване на средата за живот в населените места до своите предприятия, компаниите на Холсим в България избраха дейности, свързани с грижата за околната среда и благоустройството на обществените пространства.

Служителите на Холсим Кариерни материали София се включиха в глобалната инициатива на 14 юни 2012 г. и подариха този ден на жителите на с.Чепинци и с.Негован. Доброволците бяха разделени на две групи в с. Чепинци и с. Негован. Единият обект беше училището в Негован, чийто двор беше заравнен. Посадена беше трева, а бордюрите на игрището в училището бяха боядисани.  Другият обект от инициативата беше детската площадка в с. Чепинци, която беше изцяло преобразена. Оградата на площадката беше ремонтирана и боядисана. Монтирани бяха нови съоръжения (пейки, клатушка и пясъчник), а настоящите такива бяха боядисани в пъстри цветове. Доброволческият ден в Холсим Кариерни материали София приключи с почистване на района около площадката.

Ден по-късно на 15 юни 2012 г. инициативата продължи в Пловдив. Служителите на Холсим Кариерни материали Пловдив, Холсим Бетон Пловдив и Врис подариха един ден доброволен труд на жителите на с. Шишманци. Доброволците заравниха алеята за бягане около стадиона, монтираха мрежи на футболните врати и грундираха и боядисаха желязната конструкция на вратите на стадиона. Към инициативата се присъединиха жители на Шишманци и представителите на местната власт.

Доброволческият ден на Холсим (България) АД ще бъде 22 юни 2012 г. в с. Бели извор. Планирани са набор от дейности, свързани с почистване и извозване на отпадъци и облагородяване на средата в селото.